Dags att flytta? På den här sidan kommer du att hitta tips, guider och allmänna tankar om hur en flytt ska genomföras på bästa sätt.

Vi som arbetar med sidan har lång erfarenhet av flyttbranschen och har genom åren skaffat oss ovärderlig kunskap som vi gärna delar med oss av. Målet är att hjälpa dig att få en friktionsfri flytt där du på ett säkert sätt kan börja installera dig i din nya bostad. Välkommen!


Utlandsflytt

Europa och resten av världen ligger öppen på ett helt annat sätt än tidigare. Idag ser man därför att svenskar väljer att flytta utomlands som en följd av exempelvis jobb, studier eller för att, helt enkelt, prova sina vingar och möta nya utmaningar.

En utlandsflytt är inte någonting ovanligt idag, men det handlar emellertid också om ett projekt som måste vara genomtänkt. Dels så har man allt som rör boendet i det nya landet – hur ser det ut med skatter, med försäkringar, sjukvård, skola, och så vidare? – och dels så har man även den mer praktiska delen av flytten.

Hur ska man kunna flytta ett helt bohag? Till vissa länder går det utmärkt att anlita en flyttfirma som kör bohaget från punkt A till punkt B. Vid en utlandsflytt till andra länder – som ligger längre bort – kan den lösningen vara för kostsam. Där kan istället exempelvis båt eller flyg vara ett bättre alternativ. Att exempelvis fylla en container med möbler, kläder och annat behöver inte bli så dyrt.

Man ska även veta att det går att exempelvis magasinera sina möbler under den tid man planerar att bo utomlands. Det mesta går, trots allt, även att köpa i det nya landet, eller hur?


Flyttfirma

Varför ta hjälp av en flyttfirma när man kan flytta allting själv för en betydligt billigare peng? Många väljer med plånboken och tar därför också ett större ansvar än vad man kan hantera. Att anlita en flyttfirma är att välja den säkra, trygga vägen för att flytta det egna bohaget. Väljer man att flytta på egen hand så måste man själv axla den manteln och på egen hand se till att allting flyttas och transporteras i ett komplett skick.

Gällande priset så kan man idag påverka detta. Numera så räknas en flytt som en hushållsnära tjänst vilket leder till att Rut-avdraget finns tillgängligt att använda. Rent konkret så innebär det att man kan dra av halva kostnaden för arbetet. Det gör skillnad.

Ska du anlita en flyttfirma i Stockholm så ska du se till att den arbetar under en ansvarsförsäkring, att den har rätt bilar – som de får köra – samt att de är registrerad för F-skatt. Du ska även se till att flyttfirman har goda referenser. Följer de Bohag 2010 så är det en bonus!


Kontorsflytt

Dags att byta kontor? De flesta företag når en punkt där man antingen vuxit ur kostymen och måste flytta till större lokaler – eller där man tvärtom måste söka sig till mindre sådana som en följd av minskad lönsamhet.

Oavsett skälen till flytten så är en professionell kontorsflytt ett måste. Vid en professionell kontorsflytt i Malmö så säkras all känslig apparatur genom speciella emballage och alla andra tekniska hjälpmedel packas även de på ett säkert sätt.

Flyttfirman ser till att avsätta ett tillräckligt stort manskap för att säkerställa det viktigaste: att allt material och all arbetsutrustning är på plats redan under måndagen så arbetsveckan startar. Man kan även inkludera installation i vissa fall. Genom professionell kontorsstädning så tappar man som företag ingen fart. Jobbet fortsätter precis som vanligt – men i nya lokaler. Att låta de anställda sköta flytten är inget bra alternativ.


Flyttstädning

Att packa allt bohag, bära- och transportera det från punkt A till punkt B är jobbigt både rent mentalt – stress! – och fysiskt – möbler och annat väger mycket. Det gör att man ofta är ganska urlakad då projektet väl är klart och man pustar ut i det nya hemmet.

Här kan man emellertid inte vila alltför länge då det jobbigaste återstår. Detta i form av en flyttstädning där den gamla bostaden ska städas ur från grunden. Om man missköter detta – fuskar eller struntar i det – så riskerar man att drabbas av ett vite från den som står redo att flytta in.

En flyttstädning är nämligen, om inget annat avtal slutits, alltid obligatorisk. Idag finns det städföretag som specialiserat sig på flyttstädningar i Stockholm och det är dessutom en tjänst som man kan använda Rut-avdraget för. Vi skulle definitivt rekommendera den lösningen då den ger dig en möjlighet att komma in i din nya bostad med positiva känslor i kroppen.


Pianoflytt

Vissa flyttar kräver professionell hjälp. Det kan handla om värdefulla saker som måste säkras genom professionalism och det kan handla om saker som, helt enkelt, är för tunga och svåra för att man själv ska klara av att bära dem. En pianoflytt är ett exempel på det senare.

Vid en pianoflytt i Stockholm så krävs det erfarenhet och vana. Det krävs också ett större antal personer – minst fyra – som är vana av att arbeta tillsammans och med bärselar som redskap. Att flytta ett piano kräver styrka, balans och precision. Det kräver även god förberedelse där man innan sett till att mäta alla utrymmen i syfte att slippa obehagliga överraskningar längs vägen.

I vissa fall kan det även vara så att pianot i fråga måste flyttas utanpå huskroppen och via exempelvis en skylift. Där behöver man knappast säga att erfarenhet är något som krävs. Det går att flytta tyngre föremål, men det är ingenting för lekmän.